Thursday, March 22, 2007

Today is never enough

Δεν λέω, καλές είναι οι θεωρίες περί ¨να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία σου¨, αλλά για μένα το μυστικό είναι αλλού.
Πρώτα από όλα, το να ζεις σαν να είναι οι τελευταίες σου στιγμές, είναι σαν να ζεις μέσα στο άγχος. Εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο από το να ζει κάποιος με άγχος. Βέβαια καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα στο ¨Ζήσε το σήμερα¨ αλλά ούτε και με αυτό συμφωνώ.
Ένας στίχος των Black Sabbath λέει: Live for today, tomorrow neve comes.
Αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον δικό μου τρόπο σκέψης είναι το: Live for tomorrow, today is never enough. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό σαν στίχος, αλλά ίσως να γράψω στο μέλλον κάποιο τραγούδι με αυτό για refrain!
Πραγματικά, υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι τα καλύτερα έρχονται? Από το να ξέρεις ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα?
Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, μπορείς να αντέξεις οτιδήποτε σε χαλάει ή σε βασανίζει. Πόσες φορές έχω πει στον εαυτό μου την φράση ¨που θα πάει, δεν θα περάσει ο καιρός να.....¨ όπου ¨να¨ βάλε κάτι που περιμένεις με ανηπομονησία. Είναι σημαντικό πράγμα να μπορείς να αντλείς κουράγιο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ακόμα πιο σημαντικό, να δίνεις από αυτό το κουράγιο σε κάποιον δικό σου.
Εδώ και πολύ καιρό, βρίσκω συνεχώς κάτι πάνω στο οποίο μπορώ να κρατηθώ. Κάτι το οποίο μου φτιάχνει την διάθεση μόνο και μόνο ξέροντας ότι έρχεται. Ίσως να είμαι τυχερός. Ίσως να είναι θέμα ικανότητας (να δημιουργείς το μέλλον σου, ή έστω κομμάτια αυτού).Μάλλον και τα δύο. Η ουσία είναι, πως το μόνο που φοβάμαι σε αυτή την ζωή, είναι η μέρα όπου θα ξέρω ότι το αύριο δεν θα είναι ποτέ πια τόσο καλό όσο το σήμερα.
Αυτά...

5 comments:

Αστάρτη said...

Την κουβέντα αυτή την έχουμε κάνει πολλές φορές και μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.Αν δεν τα είχαμε πεί θα διαφωνούσα κάθετα με αυτό το κείμενο.
Κατανοώ την στάση που κρατάς. Είναι καλή για τα δύσκολα.
ΑΛΛΑ...οταν μέσα σε μια κατάσταση περνάς καλά(π.χ. Ολλανδία), τότε ζείς την κάθε της στιγμή ή περιμένεις κάτι ακόμη καλύτερο?

an205 said...
This comment has been removed by the author.
an205 said...

Σου εύχομαι το κάθε σήμερα σου να είναι χειρότερο από το κάθε αύριο σου και καλύτερο από το κάθε χθες σου!

an205 said...

Λοιπόν αποφασίστηκε:
Μ.Πέμπτη, στις 6 στο Diverso

Zelot said...

Καλό είναι να κοιτάς το αύριο αλλά αν το αύριο είναι μακριά, τι κάνεις; Πώς περνάς όλο τον καιρό μέχρι να έρθει το "αύριο"; Περιμένοντας; Συμφωνώ μαζί σου για το ότι σου δίνει κουράγιο, όμως πάντα πίστευα πως η ζωή δεν αποτελείται από διάφορα μακρινά σημεία, αλλά από κοντινές στιγμές. Γιαυτό και προσπαθώ να ζω το σήμερα, γιατί μέχρι να έρθει το "αύριο" μπορεί να έχουν συμβεί χίλια-δύο...!Δε συμφωνείς?